ЗСУ атакували райони скупчення росіян та відбили штурм на Бахмут – Генштаб

Читать на русском
У вівторок, 27 вересня, ЗСУ завдали поразки 7 районам зосередження живої сили та військової техніки противника та відбили атаки на Бахмут та Соледар.

У вівторок, 27 вересня, ЗСУ завдали поразки 7 районам зосередження живої сили та військової техніки противника та відбили атаки на Бахмут та Соледар.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

Противник продовжує зосереджувати зусилля на утриманні захоплених територій, спробах повної окупації Донецької області, а також зриві активних дій сил оборони на окремих напрямках. Обстрілює позиції наших військ уздовж лінії зіткнення, веде повітряну розвідку, в окремих районах намагається поновити втрачені позиції.

Росія почала кидати на фронт мобілізованих росіян без підготовки – ГенштабНа війну проти України військове командування рф вже почало перекидати мобілізованих росіян без підготовки.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін.

На інших напрямках противник здійснив обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії:

  • на Сіверському напрямку - в районах населених пунктів Гута-Студенецька, Михайлове, Соснівка та Старосілля Чернігівської області та Проходи та Нова Гута Сумської області;

  • на Слобожанському напрямку - у районах населених пунктів Ветеринарне, Уди, Вовчанськ, Гоптівка та Стрілка;

  • на Краматорському напрямку - Блакитні Озера, Сіверськ, Верхньокам'яне, Дворічне, Дронівка, Закотне та Міньківка;

  • на Бахмутському напрямі - Бахмут, Бахмутське, Весела Долина, Соледар, Яковлівка, Нью-Йорк та Роздолівка;

  • на Авдіївському напрямку - Авдіївка, Бердичі, Опитне, Водяне, Красногорівка, Мар'їнка та Новомихайлівка;

  • на Новопавлівському напрямку - Єгорівка, Вугледар, Пречистівка, Богоявленка та Павлівка.

  • На Запорізькому напрямку обстріли зазнали понад 20 населених пунктів. Серед них – Новосілка, Степногірськ, Шевченка, Новопіль, Времівка, Полтавка та Успенівка.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали понад 35 населених пунктів уздовж лінії зіткнення. З метою ведення розвідки, коригування вогню та ударів по об'єктах цивільної інфраструктури ворог здійснив понад 50 вильотів БпЛА, зокрема, іранського виробництва Shahed-136.

За поточну добу підрозділи сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Соледар, Майорськ, Курдюмівка, Зайцеве, Бахмут, Бахмутське, Виїмка, Спірне, Першотравневе та Кам'янка.

Для підтримки дій наземних угруповань авіація сил оборони завдала 10 ударів. Підтверджено поразку 7 районів зосередження живої сили та військової техніки противника та 3 позицій зенітних ракетних комплексів.

Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони знищили 1 літак Су-25 та 5 БпЛА різного типу.

Ракетні війська та артилерія вразили 5 пунктів управління, у 15 районів зосередження живої сили та техніки противника, 2 позиції протиповітряної оборони та 3 склади з боєприпасами. Втрати уточнюються.

Раніше ЗМІ писали про те, що Білорусь може готуватися до прийому поїздів із мобілізованими росіянами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: