В тимчасово окупованому Херсоні загинув екснардеп-зрадник Журавко – ЗМІ

Читать на русском
В тимчасово окупованому Херсоні внаслідок ракетного удару загинув колишній нардеп від Партії регіонів та колаборант Олексій Журавко.
twitter.com/avzhuravko1

В тимчасово окупованому Херсоні внаслідок ракетного удару загинув колишній нардеп від «Партії регіонів» та колаборант Олексій Журавко.

Про це повідомляє Інтерфакс, а також телеграм-канал колаборанта.

Згідно з повідомленням, у неділю вранці, 25 вересня, по окупованому Херсону завдали ракетного удару з РСЗВ HIMARS. Обстріляли готель у центрі міста. За попередніми даними, загинули двоє людей, у тому числі Олексій Журавко.

Доля зрадників: кого із колаборантів на окупованих територіях вже ліквідувалиНа інфографіці Слово і діло – список ліквідованих з початку повномасштабної війни проросійських колаборантів.

Російські ЗМІ також пишуть, що в готелі нібито знаходилися журналісти, які висвітлюють хід псевдореферендуму.

Колишній депутат Верховної Ради Олексій Журавко представляв «Партію Регіонів» у 5 та 6 скликаннях парламенту. У 2014 році переїхав до росії та цього року повернувся до Херсона, де співпрацював з представниками «адміністрації» окупантів.

Зазначимо, з початку повномасштабної війни в Україні сталося щонайменше два десятки доведених до кінця замахів на колаборантів, які співпрацювали з росіянами. Окупанти звинувачують в атаках Україну, але хто стоїть за замахами невідомо – це може бути робота партизанів, розбірки місцевих кримінальних угруповань чи ліквідація свідків. На інфографіці «Слово і діло» – кого зі зрадників України та за яких обставин було ліквідовано на окупованих територіях.

«Слово і Діло» також поговорило з експертами, щоб з'ясувати, наскільки колаборанти законні у якості мішені та чи варто розбиратися з ними виключно в правовому полі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: