Промислові гіганти Європи починають скорочувати виробництво через ціни на енергоносії

Читать на русском
Промислові гіганти Європи починають скорочувати виробництво на континенті через високі ціни на енергоносії.
Getty Images

Промислові гіганти Європи починають скорочувати виробництво на континенті через високі ціни на енергоносії.

Про це пише Bloomberg.

«Наразі Європа платить за газ у сім разів більше, ніж США, що підкреслює кризу конкурентоспроможності континенту», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що в Німеччині скоротилося позитивне сальдо торгівлі, оскільки різке зростання вартості імпортованих енергоресурсів компенсувало її дорогий експорт автомобілів і машин, а хімічні компанії почали переносити виробництво за межі країни.

Volkswagen, найбільший автовиробник Європи, попередив, що може перенести виробництво з Німеччини та Східної Європи, якщо ціни на енергоносії не впадуть. У Франції виробник скла Duralex заявив, що переводить свою піч у режим очікування на 5 місяців, попри те, що книга замовлень компанії заповнена, а продажі зростають.

«Найскладніша ситуація спостерігається у Німеччині, де промислове виробництво становить приблизно 30% економіки та налічує близько 1,15 млн людей. Енергомісткі заводи по всій країні постачають усе: від компонентів коробок передач для автомобілів до хімікатів для ліків і повсякденного пластику», – зазначають у виданні.

Уряди по всій Європі, де промислове виробництво становить приблизно чверть економіки, вживають екстрених заходів, щоб підтримати комунальні послуги та пом’якшити вплив кризи. Зокрема, канцлер Німеччини Олаф Шольц спробує укласти угоди щодо зрідженого природного газу з Саудівською Аравією та Катаром, щоб компенсувати постачання російського газу.

Раніше повідомляли, що доходи російської федерації від експорту нафти, газу, нафтопродуктів і газового конденсату в серпні впали до 5,6 мільярда доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: