Війська рф за добу завдали 8 ракетних та 16 авіаційних ударів по території України – зведення Генштабу

Читать на русском
Українські військові за добу відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Зайцево, Одрадівка та Новомихайлівка.

Російські війська за минулу добу завдали 8 ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснили 115 обстрілів з РСЗВ по військових та цивільних об'єктів на території України. Внаслідок цього постраждала інфраструктура понад 40 населених пунктів.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Українські військові за добу відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Зайцево, Одрадівка та Новомихайлівка.

Авіація Сил оборони завдала 41 удару по ворожих позиціях: підтверджено ураження 21 району зосередження живої сили та військової техніки противника, 4 опорних пунктів, 15 позицій зенітних ракетних комплексів.

Вогневе ураження по 24 об'єктах окупантів завдали ракетні війська та артилерія. Зокрема, по 4 пунктах управління різного рівня, 4 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 7 складах боєприпасів та ПММ. У зону ураження потрапили склади, 4 об'єкти ППО та артилерії.

Ескалація війни в Міжнародний день миру: перші оцінки мобілізації путінаЧому путін все-таки зважився на мобілізацію, що вона означає, як відреагували Україна і світ – у матеріалі Слово і діло

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без змін. На інших напрямках противник здійснював обстріли з танків, мінометів та артилерії різних калібрів:

  • на Сіверському напрямку – у районах населених пунктів Сеньківка та Гута-Студенецька Чернігівської області;

  • на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Стрілеча, Глибоке, Мороховець, Гатище, Вовчанськ, Кам’янка, Куп’янськ та Осикове;

  • на Краматорському напрямку – Слов’янськ, Коровій Яр, Богородичне, Олександрівка, Ярова, Пришиб, Діброва, Донецьке та Райгородок;

  • на Бахмутському напрямку – Миколаївка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Роздолівка, Опитне, Яковлівка, Білогорівка та Майорськ;

  • на Авдіївському напрямку – Красногорівка, Авдіївка, Кам’янка, Опитне, Мар’їнка та Водяне;

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямку вогневого впливу зазнали близько 16 населених пунктів. Серед них - Вугледар, Пречистівка, Гуляйпільське, Нескучне, Времівка та Новопіль.

  • на Південнобузькому напрямку обстріли зазнали понад 25 населених пунктів уздовж лінії зіткнення.

«Порушення норм Міжнародного гуманітарного права та звичаїв ведення війни залишається нормою поведінки російських військовослужбовців на тимчасово зайнятих територіях. Так, у Сватівському районі, з метою приховування інженерного обладнання територій, окупанти насильно виселили жителів населених пунктів Гончарівка та Кузьменівка з помешкань та вивезли вглиб тимчасово окупованої території Луганської області. У Миколаївській області окупанти захопили у територіальних громад машини-молоковози та задіяли їх для прихованого підвезення пального в зону бойових дій», – розповіли у Генштабі.

Нагадаємо, напередодні Україна повернула з російського полону 215 українських військових, серед них 108 бійців полку «Азов».

Деталі обміну полоненими розповіли президент Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: