У Миколаєві кожен другий будинок залишився без вікон через обстріли – мер

Читать на русском
Через постійні ворожі обстріли в Миколаєві практично кожен другий житловий будинок залишився без вікон, комунальники забивають їх фанерою та OSB-плитами.

Через постійні ворожі обстріли в Миколаєві практично кожен другий житловий будинок залишився без вікон, комунальники забивають їх фанерою та OSB-плитами.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич під час брифінгу у вівторок, 20 вересня.

«Із 3,3 тис. житлових будинків, які є у місті Миколаєві, у 1,5 тис. сьогодні немає вікон унаслідок обстрілів. Наші бригади працюють над тим, щоб забити їх фанерою та OSB-плитами, бо скління наразі нераціональне. Адже обстріли тривають і це може бути марною витратою коштів», - сказав мер.

Миколаїв уночі пережив масований обстрілРосіяни вночі масово обстріляли Миколаїв, у місті було чути вибухи. Наслідки обстрілу встановлюються.

Наразі проблема погіршується ще й тим, що половина мешканців залишила місто та не живе у своїх будинках. Тому потрапити всередину квартири комунальники не можуть, доводиться застосовувати спеціальні підйомники або залучати верхолазів, аби забити вікна ззовні.

«Я зрозумів, що ми самі не впораємося з таким обсягом роботи і можемо не встигнути до зими, тож я звернувся до Асоціації міст України за допомогою. Але поки що відгукнулися лише два міста – Одеса та Івано-Франківськ. Їхні бригади прибули до Миколаєва та допомагають місцевим комунальникам. Сподіваємося, що з їхньою допомогою ми встигнемо забити всі вікна до 1 листопада, але за умови, що їхня кількість знову не збільшиться внаслідок подальших обстрілів», - наголосив Сенкевич.

Раніше стало відомо про те, що російські війська 18 вересня обстріляли Миколаїв, внаслідок атаки ворога постраждала громадянська інфраструктура.

Також в ОВА розповіли, чи є загроза наступу росіян на Миколаївщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: