ЗСУ відбили вісім ворожих атак: ситуація на фронті від Генштабу

Читать на русском
Противник продовжує зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області, організації оборони та утриманні захоплених територій.
Getty Images

Противник продовжує зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області, організації оборони та утриманні захоплених територій.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Російські військові обстрілюють позиції українських військ вздовж лінії зіткнення, проводить заходи щодо перегрупування своїх підрозділів на окремих напрямках, вводить резерви та не припиняє ведення повітряної розвідки.

«Ворог не припиняє завдавати ударів по помешканнях мирних жителів та об’єктах цивільної інфраструктури, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни», – зазначають у повідомленні.

Українським військовим вдалося форсувати ОскілУ суботу, 17 вересня, українським військовим вдалося форсувати Оскіл. Відтепер Україна контролює і лівий берег.

За добу російські окупанти завдали 3 ракетних та 11 авіаційних ударів, здійснили понад 40 обстрілів з РСЗВ по об’єктах на території України. Постраждала інфраструктура більш як 20 населених пунктів, зокрема: Краматорськ, Сіверськ, Серебрянка, Дворічна, Кам’янка, Спірне, Верхньокам’янське, Красногорівка, Новомихайлівка, Нескучне, Полтавка, Успенівка, Миролюбівка, Біляївка та Високопілля.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках противник вів обстріли з танків, мінометів та артилерії.

На Сіверському напрямку ворог відкривав вогонь в районах населених пунктів Гута-Студенецька Чернігівської області та Рожковичі, Соснівка і Катеринівка Сумської областей.

На Слобожанському напрямку ворог завдав ударів в районах населених пунктів Гоптівка, Стрілеча, Козача Лопань, Кудіївка, Висока Яруга, Вовчанськ, Гатище, Бударки, Куп’янськ та Миколаївка.

На Краматорському напрямку загарбники обстріляли Криву Луку, Пискунівку, Райгородок, Білогорівку, Озерне та Григорівку.

На Бахмутському напрямку обстрілів зазнали Миколаївка, Сіверськ, Роздолівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Нью-Йорк, Яковлівка, Зайцеве та Майорськ.

На Авдіївському напрямку окупанти обстріляли Костянтинівку, Авдіївку, Кам’янку, Опитне, Первомайське, Карлівку та Водяне.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстрілів зазнали близько 25 населених пунктів. Зокрема, Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка, Микільське, Кам’янське, Залізничне та Новопавлівка.

На Південнобузькому напрямку противник завдавав вогневого ураження по всій лінії зіткнення. Обстрілів зазнали понад 30 населених пунктів. Серед них - Українка, Мирне, Квітневе, Новоросійське, Кобзарці та Ольгине.

Нагадаємо, унаслідок обстрілів російських окупаційних військ протягом минулої доби, 17 вересня в Україні загинуло восьмеро осіб та ще 33 людини поранено.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: