В Україні створять мартиролог жертв російської агресії – Зеленська

Читать на русском
В Україні з'явиться повний мартиролог жертв російсько-української війни серед цивільного населення. Проєкт отримав назву Закриті очі.
president.gov.ua

В Україні з'явиться повний мартиролог жертв російсько-української війни серед цивільного населення. Проєкт отримав назву «Закриті очі».

Про це заявила перша леді України Олена Зеленська.

«Сьогодні світ з ініціативи ООН вшановує жертв тероризму. Україна також. Бо постійні бомбардування росією наших мирних міст та сіл, прицільні обстріли торгових центрів, лікарень та шкіл, катування і вбивства на окупованих територіях – є ніщо інше, як тероризм», – йдеться в повідомленні.

Даних про російських воєнних злочинців стає все більше – ЗеленськийПрезидент подякував усім, без кого було б неможливо зібрати дані про російських терористів у військовій формі

Зеленська зазначила, що у мартиролозі можна буде самостійно додати інформацію про загиблу людину. Свідчення такої кількості жертв допоможуть досягти справедливості, зокрема, щоб міжнародна спільнота визнала росію державою-спонсором тероризму.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення рф станом на 14 серпня українські правоохоронці зареєстрували 41 412 злочинів окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: