Стати на облік для усиновлення дитини тепер можна у «Дії»

Читать на русском
Зареєструватись кандидатом на усиновлення дитини тепер можна онлайн на порталі держпослуг Дія.

Зареєструватись кандидатом на усиновлення дитини тепер можна онлайн на порталі «Дія».

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

У Мінцифри розповіли, які ще послуги з'являться у «Дії»Найближчим часом у додатку Дія з'явиться низка нових послуг, серед яких можливість отримання державної іпотеки.

«Тепер можна подати заяву про взяття на облік кандидатів в усиновлювачі не лише офлайн, а й онлайн на порталі «Дія». Онлайн-послуга «Усиновлення: реєстрація кандидатом» на порталі надає можливість у будь-який час доби подати заяву та зручно завантажити всі необхідні документи», - йдеться у повідомленні.

Раніше ця послуга була доступна лише офлайн.

Щоб подати заявку на статус кандидата в усиновлювачі необхідно авторизуватися на порталі «Дія», вибрати послугу «Усиновлення: реєстрація кандидатом», заповнити базові дані про шлюб і чоловіка/дружину, фактичну адресу проживання та дітей, яких хотіли б усиновити: стать, вік і т.д; дочекатися отримання даних із реєстрів (до 15 хвилин), продовжити заповнювати заяву, завантажити потрібні документи, перелік яких визначається за заповненими відомостями та отриманими з реєстрів даними, підписати заяву електронним підписом та надішліть її на обробку.

Послуга безкоштовна. Подання заявки займає трохи більше 30 хвилин.

Нагадаємо, у «Дії» з'явилася послуга шерингу паспортів, вона може бути корисною для надання адмінпослуг у РАГСі.

Також у «Дії» запрацювало пенсійне посвідчення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: