Норвегія передасть Україні 160 протитанкових ракет Hellfire

Читать на русском
Влада Норвегії передасть Україні 160 протитанкових ракет Hellfire, а також пускові установки та блоки наведення для них.
facebook.com/AlphatoZetaIn

Влада Норвегії передасть Україні 160 протитанкових ракет Hellfire, а також пускові установки та блоки наведення для них. Крім цього, країні передадуть й прилади нічного бачення.

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони країни у четвер, 8 вересня.

Про передачу Україні протитанкових ракет заявив міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам під час сьогоднішньої зустрічі на авіабазі Рамштайн.

Санкції проти рф: Норвегія вводить ембарго на російську нафтуВже з грудня поточного року у країні почне діяти повна заборона для сирої нафти, а з 5 лютого 2023 року – для нафтопродуктів.

«Ця зброя, про яку просила Україна, і вона стане в нагоді в боротьбі з російськими військами, які вторглися. Ракета проста в експлуатації, її можна використовувати як по наземним, так і по морським цілями», - сказав він.

На сайті іноземного відомства зазначено, що Збройні сили Норвегії перевірили стан ракет перед їхньою відправкою, а інструктори вже провели навчання щодо використання Hellfire для українських військових.

Термін експлуатації системи Hellfire добігає кінця, їх планували поетапно зняти з озброєння.

Також стало відомо і про передачу Норвегією обладнання, що включає окуляри нічного бачення та біноклі.

Раніше стало відомо, що Норвегія приєднається до програми навчання українських військових у Британії.

Нагадаємо, Норвегія передала Україні бронеавтомобілі IVECO LAV III.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: