В Україні можуть запровадити штрафи за приниження на роботі: деталі

Читать на русском
В Україні можуть почати штрафувати за мобінг – системне цькування та приниження на роботі. Розмір штрафу становитиме 1700-2550 грн.
ілюстративне фото

В Україні можуть почати штрафувати за мобінг – системне цькування та приниження на роботі. Верховна рада ухвалила у першому читанні відповідний законопроект №5749.

Про це повідомила нардеп Юлія Гришина у Telegram. Документ підтримали 297 депутатів.

В Україні посилили антитютюнові обмеження: що заборонено та які штрафиЗ 11 липня тютюнові вироби електричного нагрівання – IQOS і glo – прирівняні до звичайних сигарет, їх заборонено вживати в громадських місцях. Детальніше – на інфографіці.

За словами Гришиної, раніше нардепи вже ухвалили за основу законопроект, який вводить в українське законодавство поняття мобінгу.

«Але адміністративну відповідальність за це правопорушення має встановити окремий законопроект, яким буде внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Власне те, що ми і зробили», - додала нардеп.

Що пропонує законопроект:

  • штраф за мобінг 1700-2550 грн. або 20-40 годин громадських робіт;

  • повторний або груповий мобінг - штраф 3400-5100 грн або 40-60 грн громадських робіт.

«Сподіваюся, незабаром ухвалимо ці законопроєкти в цілому та нарешті покладемо край ганебній практиці під назвою мобінг», - додала Гришина.

Нагадаємо, ВР заборонила транслювати свої засідання на час воєнного стану.

Раніше на сайті Ради з'явився законопроект про штрафи за порушення комендантської години.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: