У боях проти рф під Ізюмом загинув австралійський доброволець – ABC News

Читать на русском
У боях проти росіян на Ізюмському напрямку загинув австралійський волонтер Джед Вільям Данахай.
фото DFAT

У боях проти росіян на Ізюмському напрямку загинув австралійський доброволець Джед Вільям Данахай.

Про це повідомляє видання ABC News.

«Джед прожив своє життя, намагаючись допомогти іншим. За короткий час на цій землі Джед зробив більше речей, ніж більшість із нас будь-коли зробить за все життя», - заявив представник сім'ї.

Бої в Херсонській області відволікають ворога від Миколаївщини – ОВААктивні бої, які тривають наразі на Херснському напрямку, відволікають росіян від Миколаївської області – через це значно скоротилася кількість ворожих обстрілів.

За словами родичів австралійського добровольця, Данахай їхав медичним автомобілем поблизу Ізюма, коли по ньому відкрили вогонь російські окупанти, внаслідок чого австралієць загинув. Його родина розповіла, що товариші Данахая в Україні називали його кістяком їхнього підрозділу, героєм і людиною, якій вони могли довірити своє життя.

«Я хотів би подякувати Джеду за його мужність, його хоробрість, за те, що він не сидів там, самовдоволений, спостерігаючи, як ця війна розгортається в Європі», - сказав посол України в Австралії Василь Мірошниченко.

Чиновники з Міністерства закордонних справ та торгівлі Австралії запевняють, що родині Данахая надається консульська допомога.

Нагадаємо, у боях на фронті загинув ветеран, який минулого року погрожував підірвати Кабмін гранатою.

Також зазначимо, що росія від початку війни втратила в Україні більше 900 елітних фахівців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: