У боях на фронті загинув ветеран, який минулого року погрожував підірвати Кабмін гранатою

Читать на русском
Володимир Прохнич міг не йти на війну через численні поранення, отримані в АТО, але відправився воювати добровольцем
Володимир Прохничapnews.org

Ветеран антитерористичної операції на Донбасі Володимир Прохнич, який минулого року погрожував підірвати гранатою Кабінет Міністрів України, загинув у бою на фронті.

Про це написав його товариш по службі Олександр Третьяков в Facebook.

Відомо, що 44-річний ветеран АТО міг не йти в армію, оскільки мав численні поранення після участі в АТО. З усім тим, він пішов - бо хотів реабілітуватися за той вчинок у серпні 2021 року.

Спочатку Прохнич воював у рідному Ірпені, де був оператором шведського протитанкового гранатомета NLAW, пізніше брав участь у бойових діях на інших напрямках.

При цьому нічого незаконного в його вчинку немає - обвинувального вироку у справі про гранату не було, а суд ще у 2021 році, враховуючи рани та контузії ветерана, відпустив його додому на лікування.

Нагадаємо, 4 серпня в Києві в будівлю Кабінету Міністрів увірвався чоловік, який погрожував підірвати гранату. Також з'явилася інформація, що він захопив заручників. На місце прибула поліція. Однак після переговорів нападник здався поліції. Силовики затримали чоловіка і вивели з будівлі Кабміну. Як з'ясувалося, підірвати КМУ погрожував ветеран АТО Володимир Прохнич.

6 серпня Прохнича заарештували на 60 діб. Однак 4 листопада його відпустили з-під варти, оскільки йому було потрібно лікування через отримані на фронті поранень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: