ОГП зобов'язали розглянути можливість скасування розшуку експартнера Коломойського

Читать на русском
Антикорупційний суд зобов'язав керівника Офісу генпрокурора розглянути клопотання про скасування низки постанов про розшук підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд зобов'язав генерального прокурора Андрія Костіна розглянути клопотання про скасування постанов про розшук колишнього бізнес-партнера Ігоря Коломойського, почесного президента Федерації тенісу України Вадима Шульмана.

Таке рішення 30 серпня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити скаргу частково. Зобов'язати Генерального прокурора Костіна А.Є. розглянути клопотання адвоката Шишко Г.С. про скасування постанов про розшук від 09.08.2022 у порядку, визначеному ст. 220 КПК України», – йдеться в рішенні.

Шульману повідомили про підозру в легалізації коштів злочинної організації президента-втікача Віктора Януковича. За версією слідства, підозрюваний був задіяний у злочинній організації Януковича, до складу якої входили члени його родини та особи з його найближчого оточення. Діяльність організації поширювалася на територію Донецької та Луганської областей, а також на місто Київ. Внаслідок діяльності такої організації відбулося незаконне заволодіння чужим майном, а саме: ПАТ «Укргазвидобування» і ПАТ «Укрнафта» (на суму 2,19 млрд грн), НАК «Нафтогаз України» (на суму 450 млн грн), Національний банку України (на суму 787,4 млн грн), АТ «Брокбізнесбанк» (на суму 2,27 млрд грн), АБ «Укргазбанк» (на суму майже 500 млн грн), ПАТ «Аграрний фонд» (на суму 2,07 млрд грн).

Як ідеться у повідомленні про підозру, Шульман в період з червня 2010 по жовтень 2012 років, діючи за попередньою змовою та спільно з учасниками злочинної організації, легалізував (відмив) кошти, одержані злочинним шляхом на загальну суму 99 098 536 доларів шляхом їх перерахування на власні рахунки маскуючи їх під виглядом оплати за легальну господарську діяльність.

Нагадаємо, поліція оголосила Шульмана в розшук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: