Хасидів не пропускатимуть до Умані через Молдову також – посол

Читать на русском
В Україні заперечують можливість поїздки хасидів на паломництво до Умані на Рош га-Шана через Молдову.

В Україні заперечують можливість поїздки хасидів на паломництво до Умані на Рош га-Шана через Молдову. До осені буде готова офіційна заборона на в'їзд.

Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, коментуючи інформацію про можливість паломництва хасидів в Умань через Молдову.

Хасиди в Умані: скільки паломників щорічно приїжджають в УкраїнуСкільки паломників щорічно приїжджають в Україну на святкування єврейського нового року, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«На сьогодні дійсно офіційної заборони на в'їзд в Україну немає. Однак Офіс президента України дав зрозуміти, що до осінніх свят будуть ухвалені та затверджені відповідні обмеження на в'їзд до країни. Держава Україна відповідає за здоров'я та життя всіх, хто до неї в'їжджає. Тому хасиди не зможуть відзначити Рош га-Шана в Умані чи іншому місті країни. Україна наперед попереджає про заборону на в'їзд», - заявив посол.

Нагадаємо, 7 липня Корнійчук заявив, що цього року Україна не може прийняти паломників через воєнну агресію росії проти України і відсутність можливості гарантувати безпеку іноземцям.

До цього тисячі хасидів щороку відвідували Умань для святкування Рош га-Шана.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: