На Сумщині СБУ знешкодила російського агента, який розвідував прикордонні укріплення

Читать на русском
В Україні знешкодили агента російської федерації, який здійснював системну розвідку прикордонної території та укріплень Сумської області.
ssu.gov.ua

В Україні знешкодили агента російської федерації, який здійснював системну розвідку прикордонної території та укріплень Сумської області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зловмисником виявився підприємець з Шосткинського району. Крім розвідування прикордонних укріплень, він також здійснював збір розвідданих про дислокацію, переміщення й озброєння Сил оборони України. Отриману від колаборанта інформацію ворог використовував для планування диверсій і прицільних обстрілів прикордонних територій.

Слідчі встановили, що підприємця завербував представник спецслужби російської федерації під час комерційних поїздок до росії. Зловмисник погодився на пропозицію негласної співпраці через свої проросійські переконання.

«Під час збору розвідданих зловмисник фотографував військові об’єкти й місця розташування українських Сил оборони. Файли передавав куратору із прив’язкою до місцевості, використовуючи для цього спеціально створені канали електронного зв'язку», – додають у повідомленні.

Надалі чоловіка планували залучити до проведення диверсій. У його помешканні правоохоронці вилучили мобільні телефони з доказами розвідувальної діяльності та понад 500 грамів вибухівки. Затриманому оголосили підозру в державній зраді.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру гауляйтеру окупантів в Енергодарі Запорізької області. Колаборант наказав вивезти майже 140 тисяч тонн українського зерна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: