У Міноборони прокоментували ситуацію із затримкою виплат військовим за липень

Читать на русском
Грошове забезпечення військовим за липень повністю профінансовано. Міністерство оборони вже готує виплати у вересні за серпень.

Виплату грошового забезпечення військовослужбовцям за липень профінансовано в повному обсязі, загальний обсяг виплат становив 70,5 млрд грн. Міністерство оборони вже розпочало підготовку виплат у вересні за серпень.

Про це повідомила заступник міністра Ганна Маляр.

Як нараховуються виплати українським військовим: роз'яснення РезніковаВиплати українським військовим під час воєнного стану складаються з щомісячного грошового забезпечення та винагороди, яка залежить від участі чи неучасті у бойових діях.

«Якщо ви пам’ятаєте, у середині серпня на одному з брифінгів я повідомляла, що виплати грошового забезпечення за попередній місяць відбудуться з затримкою 2-3 тижні. Це було пов’язано з процедурами внесення змін до державного бюджету. Верховна рада мала ухвалити відповідні рішення. Все відбулося за графіком. Станом на сьогодні усі кошти профінансовано в повному обсязі. Загальний обсяг виплат грошового забезпечення та додаткової винагороди у серпні за липень склав понад 70,5 млрд грн. Міністерство оборони вже почало підготовку виплат у вересні за серпень», – відзвітувала Маляр.

Вона зазначила, що через великий обсяг контрактів у Міністерства оборони іноді можуть бути зміщення термінів виплат на кілька днів чи тиждень. Але у такому разі Міноборони попередить заздалегідь.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков пояснював, як українським військовим нараховуються грошові виплати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: