У США скептично поставилися до бажання путіна збільшити російську армію

Читать на русском
Поточні російські заходи щодо збільшення армії не приносять успіху, малоймовірно, що інші дії рф в цьому напрямку дадуть якісь плоди
Ілюстративне фотоПропаганда Кремля

Указ президента росії володимира путіна про збільшення чисельності російської армії навряд чи принесе успіх, оскільки поточні заходи росіян з нарощування своїх сил працюють дуже погано.

Про це заявив високопоставлений представник Міністерства оборони США, повідомляє американський телеканал CNN.

«росія історично не досягала цільових показників чисельності особового складу» - сказав він.

NYT: Указ путіна про збільшення армії – остання ознака підготовки до затяжної війни в УкраїніВійна в Україні може затягнутися до наступної зими чи навіть довше – про підготовку до затяжного конфлікту говорить указ путіна про збільшення чисельності російської армії.

За словами чиновника, росія до кінця року може зібрати військовий персонал, проте він фактично він буде тільки чисельним показником і не збільшить російську військову міць. Причина в сумнівних засобах, які застосовує рф для збільшення армії, таких як скасування верхньої вікової межі для новобранців-контрактників, а також вербування ув'язнених.

Таким чином, додав представник Пентагону, бойова цінність цієї людської маси буде сумнівна, оскільки багато новобранців вже зараз характеризуються, як непридатні, старі та погано навчені. Загалом, вже зараз росії не вистачає приблизно 150 тисяч одиниць особового складу, щоб досягти заявленої мети в більш ніж мільйон активних військовослужбовців.

Нагадаємо, 25 серпня володимир путін підписав указ, який передбачає збільшення штатної чисельності збройних сил росії на 137 тисяч військових.

У Міністерстві оборони України, коментуючи цей указ, порадили російським військам придбати побільше мішків для трупів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: