У Мінфіні розповіли, за рахунок чого відновлюється інфраструктура після російських атак

Читать на русском
Через економічну та фінансову ситуацію в Україні зараз немає можливості щось планувати у великих масштабах. Є можливість готувати проєктну документацію на майбутнє
Ілюстративне фотоReuters

В умовах війни в Україні немає можливості будувати масштабні плани з відновлення інфраструктури країни. Проєкти з відновлення інфраструктури фінансуються в обмеженому обсязі.

Про це розповів заступник міністра фінансів України Олександр Кава в ефірі Національного телемарафону.

За його словами, через економічну та фінансову ситуацію в Україні зараз немає можливості щось планувати у великих масштабах. Є можливість готувати проєктну документацію на майбутнє. Однак відновлення інфраструктури все ж відбувається - воно фінансується в дуже обмежених обсягах.

Відновлення інфраструктури України: скільки шкіл, будинків та лікарень потрібно відбудуватиВ Україні через російське вторгнення доведеться відновлювати близько 40 000 об'єктів. Серед них – майже 400 шкіл, близько 300 садків, 300 лікарень та об'єкти ЖКГ.

«У тих місцях, де відновлено мирне життя, інфраструктура будується за рахунок коштів місцевих бюджетів, в першу чергу мова йде про будівництво мостів» - зазначив він.

Із залізницею ситуація інша - там йдуть в хід бюджетні кошти та власні кошти Укрзалізниці. Автомобільні дороги та інфраструктура відновлюються також за рахунок місцевих бюджетів та залишків дорожнього фонду центрального бюджету країни.

Нагадаємо, збиток від війни для української інфраструктури величезний. Тільки в Миколаївській області російські загарбники за станом на 27 серпня вже пошкодили понад 10 тисяч цивільних об'єктів.

Російська армія зруйнувала і пошкодила в Україні 927 закладів охорони здоров'я. Зараз вже повністю відбудовано 52 лікарні, а 200 - відновлені частково.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: