Окупанти в «ЛНР» підготували методичку для вчителів на 1 вересня: деталі

Читать на русском
Окупанти з ЛНР підготували методичку для шкіл на 1 вересня, де пропагандисти поширюють псевдоісторичні тези про створення України.
Flickr

Окупанти з «ЛНР» підготували методичку для шкіл на 1 вересня, де пропагандисти поширюють псевдоісторичні тези про створення України.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

«Рашисти з так званої «ЛНР» підготували до 1 вересня розлогий багатосторінковий документ під назвою «Структурний план уроку на тему «Моя історія»». Планується, що саме з нього почнеться навчання школярів на тимчасово окупованих територіях в новому навчальному році», – йдеться в повідомленні.

План являє собою традиційну солянку псевдоісторичних фактів та божевільних ідей. Він практично дослівно повторює пропагандистські виступи російських телевізійних ідеологів. Розвідники заявляють, що більшість цитат зі згаданого документа суперечать не тільки історичним фактам, але й здоровому глузду.

Зокрема у цитатах стверджується, що «Захід, що відчуває себе світовою геополітичною периферією, прагне підірвати єдність і стабільність «серцевинної землі» – росії, понад 80% її громадян належать до одного триєдиного народу – це росіяни (великороси), українці (малороси) та білоруси, – східні слов'яни, спадкоємці древньої хрещеної у Херсонесі князем Володимиром».

Насправді хрещення Русі відбулось у Києві, а Херсонесі хрестили самого князя Володимира.

У інших цитатах стверджується, що «стародавній Русі, російській імперії та сучасній росії була уготована доля стати спадкоємицею великої Візантії, яка колись була центром всього цивілізованого світу, мала найбільшу культуру і глибоку релігійну традицію»; «виникли центри ранньої російської державності: північний – у Старій Ладозі та майбутньому Новгороді, а згодом і південний – у майбутньому Києві».

Тоді як насправді обидва російські міста молодші за Київ.

Зауважимо, у розвідці наголосили, що одним з перших завдань після відновлення законної української влади на тимчасово окупованих землях буде налагодження цивілізованої системи середньої та вищої освіти.

Раніше повідомляли, що на тимчасово окупованій Херсонщині загарбники погрожують батькам та змушують їх віддавати дітей до російських шкіл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: