Мер розповів, як навчатимуться школярі в окупованому Скадовську

Читать на русском
У тимчасово окупованій Скадовській громаді на Херсонщині освітній процес для школярів буде організовано у дистанційній та в індивідуальній формах.

У тимчасово окупованій Скадовській громаді на Херсонщині освітній процес для школярів буде організовано у дистанційній та в індивідуальній формах.

Про це повідомив мер Скадовська Олександр Яковлєв у Facebook.

«Зазвичай серпень – час підготовки до школи. Одразу скажу – школа цього навчального року буде. Скадовська міська рада планує розпочати новий навчальний 2022-2023 рік 1 вересня 2022 року», - зазначив мер.

Освітній процес відбуватиметься у наступних формах:

  • дистанційній;
  • індивідуальній (екстернатній, сімейній чи домашній).

Усі учні шкіл автоматично переведені до наступного класу навчання та можуть навчатися незалежно від місця свого перебування.

Новий навчальний рік: скільки українських шкіл готові до занять у класахДо навчання дітей у режимі офлайн з 1 вересня готова поки що лише третина українських шкіл, повідомив глава МОН.

«Також ми пропонуємо можливість зарахування учнів із навчальних закладів інших громад, за заявою батьків до наших навчальних закладів», – повідомив міський голова.

Перелік закладів, які розпочнуть свою роботу 1 вересня, буде оприлюднено до 18 серпня.

Протягом тижня з кожним учнем встановлять контакт та уточнять можливість та побажання щодо подальшого навчання, запевнив міський голова.

Раніше омбудсмен повідомив, що понад 60% батьків виступають за дистанційну форму навчання дітей.

Також ми писали про те, що на Херсонщині окупанти змушують віддавати дітей до російських шкіл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: