Мер Мелітополя повідомив, скільки жителів у полоні в окупантів

Читать на русском
Сьогодні близько 80 мирних жителів Мелітополя Запорізької області перебувають у полоні у російських окупантів.

Сьогодні близько 80 мирних жителів Мелітополя Запорізької області перебувають у полоні у російських окупантів.

Про це повідомив мер міста Іван Федоров на брифінгу у четвер, 25 серпня.

Херсон та Мелітополь теж знеструмленіНа тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей проблеми з водопостачанням та електроенергією. Херсон та Мелітополь знеструмлені.

«За останньою інформацією, зараз у полоні перебуває близько 80 осіб. Хтось із них перебуває на трудових виправних роботах: риє окопи, це змушують робити рашисти. Хтось піддається тортурам, перебуваючи у слідчих ізоляторах, яких щонайменше три на території міста Мелітополь. А хтось уже відправлений етапом до Сімферополя та Москви», – сказав він.

За його словами, на території Мелітополя немає фільтраційних таборів, але такий знаходиться на адміністративному кордоні між Херсонською областю та Кримом.

«Там проходять фільтрацію: люди у клітці можуть сидіти по 8-10 годин, доки їх допитують, перевірять їхні документи. Такий самий фільтраційний табір рашисти пообіцяли збудувати і у Василівці», – уточнив мер Мелітополя.

Крім того, Федоров додав, що у Мелітополі залишається близько 60-70 тисяч мирних жителів. На початку 2021 року у місті проживало 150 тис. осіб.

Нагадаємо, окупанти викрали у Мелітополі 4 українців, їх хочуть судити за «диверсії». Також росіяни погрожують замінувати Мелітополь, якщо не буде російського «визволення».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: