У Генштабі розповіли, на яких напрямках ЗСУ відбили наступи ворога

Читать на русском
Українські військові відбили штурмові дії та наступи окупантів у напрямку Пасіка – Долина, Травневе – Кодема та Піски – Першотравневе.

Українські військові відбили штурмові дії росіян у районі Пасіка – Долина на Слов'янському напрямку, відбили наступ до Травневого – Кодема в районі Бахмута, а також наступ у напрямку Піски – Першотравневе.

Про це повідомляє Генштаб.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація залишилася без змін.

На Харківському напрямку ворог здійснив обстріли з танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії по лінії зіткнення.

На Слов'янському напрямку під вогневий вплив ствольної та реактивної артилерії потрапили райони населених пунктів Велика Камишеваха, Нова Дмитрівка та Бражківка. Також ворог вів штурмові дії у напрямку Пасіка – Долина, але успіху не мав і не відійшов.

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріли з танків, ствольної артилерії та РСЗВ біля Спірного, Івано-Даріївки, Званівки, Серебрянки та Сіверська.

З кремля дзвонили з пропозиціями капітулювати, а Зеленський був готовий піти з посади – розслідування WP про перші дні війниУ розслідуванні видання WP йдеться, що в перші дні війни Сергій Шойгу та Дмитро Козак передавали українській стороні пропозиції капітулювати. Володимир Зеленський у свою чергу був готовий піти у відставку, якби це допомогло покласти край війні.

На Бахмутському напрямку обстрілів з боку росіян зазнали райони населених пунктів Бахмут, Соледар, Весела Долина, Майорськ, Шуми, Зайцеве, Білогорівка, Кодема та Яковлівка. Ворог задіяв авіацію для ударів поблизу Соледара та Зайцевого.

Війська рф безуспішно намагалися вести наступ у напрямку до Майського – Кодема.

На Авдіївському напрямку противник завдав вогневого ураження по районах Покровська, Нетайлового, Первомайського, Орлівки, Водяного, Новобахмутівки, Шумів та Нью-Йорка. Ворожа авіація діяла біля Мар’їнки, Красногорівки та Невельського.

Крім цього, противник намагався вести наступ у напрямі Піски – Первомайське, але теж успіху не мав і відійшов.

На Новопавлівському напрямку ворог здійснював обстріли з танків та артилерії різних типів поблизу Павлівки, Єлизаветівки, Костянтинівки, Вугледара, Володимирівки, Новомихайлівки, Новоукраїнки та Великої Новосілки.

На Запорізькому напрямку противник обстріляв позиції наших військ у районах населених пунктів Комишуваха, Гуляйпільське, Червоне, Чарівне, Времівка, Оріхів, Щербаки, Залізничне, Новосілка, Бурлацьке, Вільне Поле, Шевченко і Новоданилівка. Завдав авіаударів неподалік Оріхова, Гуляйпільського та Щербаків.

На Південнобузькому напрямку окупанти здійснювали обстріли наших позицій та цивільної інфраструктури з танків, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії бойового зіткнення.

Нагадаємо, за словами глави розвідки, у війні з росією вже розпочався переломний момент, прикладами цього є останні події в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: