На Херсонщині росіяни відбирають підприємства в українських власників

Читать на русском
Окупанти вирішили визнавати безхазяйними та передавати новим власникам так звані покинуті підприємства українських власників, які не перереєстрували їх у російській податковій.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

Російські окупанти вирішили визнавати безхазяйними та передавати новим власникам «покинуті» українські підприємства, які не перереєстрували у російській податковій.

Про це повідомляє російський «Інтерфакс», з посиланням на так званого голову уряду регіону Сергія Єлісєєва.

«Урядом (окупаційним – ред.) Херсонської області прийнято рішення та визначено порядок визнання безхазяйними таких підприємств, передачі їх на баланс до фонду державного майна Херсонської області з подальшою передачею до зовнішнього управління тим охочим, хто захоче керувати цими активами та кого ми вважаємо гідними для того, щоб керувати цими підприємствами», - йдеться у повідомленні.

В окупованому Херсоні загарбники змушують підприємців отримувати російські паспортиНа тимчасово окупованій Херсонщині загарбники змушують підприємців проходити так звану процедуру перереєстрації та отримувати російські паспорти.

При цьому, він назвав обов'язкову умову, щоб зберегти своє право на підприємство.

«У власників безсумнівно є можливість зберегти своє право на підприємство. Тут є невід'ємна обов'язкова умова – вони мають обов'язково перереєструватися в податковій, отримати реєстрацію, відкрити банківські рахунки. Вони мають бути для нас зрозумілими, прозорими. І нехай працюють, ніхто не перешкоджає», - повідомив Єлісєєв.

Голова окупаційного уряду також заявив, що процес переходу з гривні на рубль в окупованій частині Херсонської області може бути тривалим.

«Процес буде м'яким, плавним. Буде достатньо тривалий перехідний термін, щоб ми перейшли до одновалютної системи», - сказав він.

Згідно зі словами Єлісєєва, в окупованій Херсонській області зараз ходять дві валюти – у магазинах можна розплатитися гривнями та рублями, а до підприємців, які не приймають до оплати російський рубль, «правоохоронні органи» окупантів застосовують «заходи адміністративного впливу».

Водночас, на території окупованої частини Херсонської області не працюють українські банки, можливості перевести в готівку кошти в гривнях у населення немає.

Нагадаємо, що зрадник Ковальов змушує аграріїв Херсонщини сплачувати «податки» за законами росії.

Також стало відомо, що в Херсонську область на «керівні посади» прибувають російські чиновники.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: