ЗСУ відбили ворожі штурми на чотирьох напрямках – Генштаб

Читать на русском
Українські військові минулої доби відбили ворожі штурми на Харківському, Слов'янському, Бахмутському, Новопавлівському напрямках.

Українські військові минулої доби відбили ворожі штурми на Харківському, Слов'янському, Бахмутському, Новопавлівському напрямках.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у суботу, 20 серпня.

Зеленський розповів про найважчі ділянки на фронті війни з окупантамиУ Запорізькій області та низці районів півдня України окупанти намагаються поліпшити становище, але їхні спроби ні до чого не приводять.

Так, на Слобожанському напрямку ворог веде бойові дії з метою утримання займаних районів та недопущення контрнаступу підрозділів Сил оборони.

На Харківському напрямку окупанти стріляли зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Чугуїв, Золочів, Розплідник, Гусарівка, Соснівка, Російські Тишки, Коробочкіно, Шестаково, Дуванка та Прудянка. Активно велася повітряна розвідка БПЛА.

Також ворог завдав авіаційних ударів біля Леб'яжого та Залимана. Вів наступальні бої у районі Борщової, проте відійшов.

На Слов'янському напрямку зафіксовано обстріли з танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню неподалік Довгенького, Сулігівки та Мазанівки. Поблизу Новодмитрівки, Вернопілля та Курульки підрозділи супротивника намагалися вести штурмові дії, отримали відсіч та відступили.

Зі ствольної артилерії ворог здійснив обстріл цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Білопілля та Краснопілля Сумської області. Також противник вів повітряну розвідку БПЛА.

Як повідомляють у Генштабі, на Краматорському напрямку окупанти обстрілювали зі ствольної та реактивної артилерії біля Роздолівки, Сидорова, Спірного та Пришиба. Вів повітряну розвідку у районі ведення бойових дій. Неподалік Івано-Дар'євки намагається вести наступ, бойові дії продовжуються.

На Бахмутському напрямку було обстріляно цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Зайцеве, Бахмутське, Веселе, Бахмут, Андріївка, Кодема та Майорськ.

Також військові рф вели наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Бахмут, Зайцево та Кодема, але успіху не мали.

На Авдіївському напрямку окупанти задіяли танки, ствольну та реактивну артилерію в районах Новобахмутівки, Невельського, Ненудного, Олександрополя, Кераміка, Керменчика та Пісків.

Також авіація противника діяла поблизу Мар'їнки. Ворог вів повітряну розвідку БПЛА у районах ведення бойових дій на вказаному напрямку. Були спроби наступу в районі населеного пункту Опитне та Майорськ, але безуспішні бої продовжуються.

На Новопавлівському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Володимирівки, Вугледара та Пречистівки. Противник вів штурмові дії у районі населеного пункту Золота Нива, проте відступив.

На Запорізькому напрямку окупанти задіяли артилерію та танки для обстрілів районів населених пунктів Білогір'я, Новоданилівка, Новополь, Красне, Времівка, Чарівне та Ольговське.

На Південнобузькому напрямку військові рф вживають заходів для поповнення втрат особового складу та техніки.

Також ворог здійснив обстріл цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Прибузьке, Луч, Таврійське, Новогригорівка, Оленівка, Новоселівка, Благодатне, Веселий Кут, Широке, Яківка, Біла Криниця, Андріївка та Відрадне. Для ведення повітряної розвідки продовжує активно використовувати БПЛА.

Нагадаємо, сьогодні вночі окупанти знову обстріляли Харків та Миколаїв.

Напередодні ворог знову вдарив по Бахмуту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: