СБУ затримала агентів рф, які під час окупації катували мешканців Київщини

Читать на русском
Контррозвідка СБУ затримала двох агентів рф, які намагалися зібрати розвіддані про постачання українським військам західної зброї та боєприпасів.
ssu.gov.ua

Контррозвідка СБУ затримала двох агентів рф, які намагалися зібрати розвіддані про постачання українським військам західної зброї та боєприпасів.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Зрадниками виявились двоє мешканців Вишгородського району, які сприяли російським військам під час тимчасової окупації частини Київщини. Чоловіки брали активну участь у так званих фільтраційних заходах, вишукуючи серед місцевих жителів українських патріотів.

Колаборантів не стає менше: стало відомо, скільки справ за місяць відкриває поліціяВ Україні зменшення виявлених Національною поліцією фактів колаборації на сьогодні не спостерігається.

Слідчі встановили, що зловмисники катували малолітнього хлопця за те, що він допомагав підрозділам ЗСУ виявляти техніку та місця дислокації окупантів. Після звільнення Київщини колаборанти залишились на території регіону та продовжили підривну діяльність.

«Щоб розвідувати і передавати ворогам інформацію про маршрути переміщення та місця базування західного озброєння, один зі зрадників виїхав до сусіднього регіону, де підписав контракт із ЗСУ, інший – хотів «призватись» від однієї з територіальних громад поблизу Києва», – повідомили в СБУ.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила у Києві підпільний серверний центр, який російські хакери використовували для кібератак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: