Макрон вперше з травня знову зателефонував путіну: про що була розмова

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон 19 серпня зателефонував президенту рф володимиру путіну. Про що розмовляли.
колаж apa.az

Президент Франції Еммануель Макрон зателефонував президенту росії володимиру путіну. Незабаром два президенти можуть переговорити знову.

Про це повідомляє пресслужба кремля за підсумками розмови президентів у п'ятницю, 19 серпня.

Макрон прокоментував ультиматуми рф щодо завершення війниЗаяви країни-агресора щодо готовності завершити війну, якщо Україна виконає два ультиматуми - це всього лиш елементи словесного залякування.

Як повідомляється, путін і Макрон «обговорили різні аспекти ситуації навколо України». Путін звинувачував українських військових нібито «у систематичних обстрілах території Запорізької атомної електростанції».

«Президенти наголосили на важливості якнайшвидшого спрямування на ЗАЕС місії МАГАТЕ, яка б змогла на місці оцінити реальну обстановку. З російської сторони підтверджено готовність надати інспекторам агентства необхідне сприяння», – йдеться у повідомленні.

Також Макрон і путін обговорили ситуацію з обстрілом СІЗО в Оленівці, де загинула велика кількість українських військовополонених, які там утримувалися.

Крім того, путін поскаржився, що досі зберігаються перешкоди з експортом російських продуктів харчування та добрив на світові ринки.

Зазначимо, це перша розмова путіна та Макрона з 28 травня, коли у них відбулася тристороння телефонна бесіда за участю канцлера ФРН Олафа Шольца. Удвох путін і Макрон говорили 3 травня.

Водночас пресслужба президента Франції уточнила, що Еммануель Макрон знову зателефонує путіну найближчими днями. Темою для розмови знову буде ситуація навколо Запорізької АЕС та війна в Україні.

«Два президенти знову поговорять один з одним на цю тему найближчими днями після обговорень між технічними групами та до розгортання місії», - йдеться у тексті.

Нагадаємо, цього тижня президент України Володимир Зеленський обговорив із Макроном ситуацію навколо Запорізької АЕС.

До цього Зеленський обговорив із Макроном теракт у Оленівці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: