Функціонал «Дії» вдосконалять для переселенців: деталі

Читать на русском
Мінсоцполітики та Мінцифри спільно вдосконалять функціонал застосунку Дії, для внутрішньо переміщених осіб.
Укрінформ

Мінсоцполітики та Мінцифри спільно вдосконалять функціонал застосунку «Дії», для внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Функціонал «Дії» зроблять зручнішим для вимушених переселенців, зокрема, щоб вони могли через цей застосунок знятись з обліку та змінити адресу фактичного місця проживання при повторному переміщенні.

В Україні буде нова хвиля внутрішньої міграції: Верещук назвала причинуПеред опалювальним сезоном буде нова хвиля переміщення громадян усередині країни – люди виїжджатимуть із регіонів, де не буде комфортних умов, щоб перезимувати.

Крім того, ВПО, які подавали заяви через «Дію» до 30 квітня та не отримали довідку і допомогу, в разі повторного подання документів до органу соціального захисту або Центру надання адміністративних послуг зможуть отримати і те, й інше – з дати подачі заяви в додатку.

«Затримка виплат ВПО неприпустима. Люди, які перебувають у скрутному становищі, залишились без домівок та підтримки близьких, не повинні чекати місяцями», – зауважила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Нагадаємо, до кінця поточного місяця в додаток «Дія» додадуть близько 10 нових послуг і документів. Українці знову зможуть поділитися техпаспортом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: