Обстріли Донецької та Луганської областей: в ОВА розповіли про ситуацію

Читать на русском
Російські військові обстріляли 9 населених пунктів Луганської області. Також ворог атакував Донеччину, є вбиті та поранені.
t.me/luhanskaVTSA

Минулої доби російські військові обстріляли 9 населених пунктів у Луганській області. Також ворог атакував Донеччину, є вбиті та поранені.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у своєму Telegram повідомив, що окупанти за добу обстріляли 9 населених пунктів області.

Втрати російської армії досягли 43 400 убитихРФ з початку повномасштабного вторгнення в Україну втратила 43,4 тис. своїх солдатів, 1856 танків та сотні одиниць військової техніки.

Так, ворог намагався атакувати у районах Лисичанського НПЗ та Білогорівки, але розвідка боєм завершилася черговим відступом. Намагалися просунутися з боку Попасної у напрямку Бахмута.

Близько десяти разів загарбники кидалися у розвідку, втім, українські воїни завдали вогняної поразки та знешкодили ворога.

За добу поблизу дев'яти населених пунктів росіяни завдали авіаударів.

За останню ніч росіяни випустили три ракети, чотири рази застосовували реактивну та ствольну артилерію, двічі – міномети, ще двічі відбито танкові наступи ворога.

Глава Донецької ОВА повідомив у Telegram, що минулої доби внаслідок обстрілів населених пунктів Донецької області загинули 5 людей.

«За 12 серпня росіяни вбили 5 мирних жителів Донеччини: 2 у Краматорську, 1 у Бахмуті, 1 Кураховому та 1 у Кодемі. Ще 35 людей отримали поранення», - написав Кириленко.

За його словами, наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Нагадаємо, у ніч на суботу російські війська вдарили ракетами по Харкову та обстріляли дві громади на Дніпропетровщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: