В ОВА розповіли, яким чином ЗСУ вдалося уникнути трагедії при виході із Золотого

Читать на русском
ЗСУ вдалося уникнути оточення при виході із Золотого на Луганщині - вони запобігли трагедії рівня Іловайська та Дебальцевого.

ЗСУ вдалося уникнути оточення при виході із Золотого на Луганщині - вони запобігли трагедії рівня Іловайська та Дебальцевого.

Про це повідомляє пресслужба Луганської ОВА у Facebook.

За інформацією, у районі Золотого – Гірського перебували батальйони 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила та 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка.

У червні українським силам загрожувало оточення. У кільці могли опинитися близько 1 850 захисників. При відході ЗСУ зазнали мінімальних втрат та запобігли трагедії.

ФСБ проводить другу хвилю мобілізації в Луганській області – ГайдайВ тимчасово окупованих районах Луганської області мобілізація проходить постійно. Наразі загарбники організували другу хвилю.

Українські військові постійно перебували під обстрілами ворожої артилерії та авіації. Коли окупанти зайшли до Новотошківського, захисники були змушені розвернутися ліворуч. Тоді замість 5 кілометрів ЗСУ тримали вже 10. Після того росіяни взяли Світличне, Нижнє, вийшли до Тошківки, а після Попасної захопили Комишеваху та Врубівку.

Вже 19 червня українські бійці зрозуміли, що треба йти із Золотого, аби не опинитися в оточенні, а наступного дня було розпорядження виходити через Гірське.

Однак у Тошківці на териконі окупанти зайняли кругову оборону та обстрілювали половину траси. ЗСУ вирішили просуватися польовою дорогою завдовжки 10 кілометрів. Захисники намагалися їхати через Новоіванівку, але потрапили під обстріл, тож обрали інший шлях.

ЗСУ планували вихід у сторону Лоскутівки - Лисичанська. Виходили вночі за кілька етапів. У період із 20:00 21 червня підрозділи вже почали потроху відтягуватися із Золотого – Гірського. Піхота їхала Пікапами, а далі йшла пішки до Лисичанська 17-20 кілометрів групами до 40 осіб.

Коли почало світати, ще залишалася техніка та 70 солдат. Це була остання група. Техніку вдалося вивезти двома колонами, а зроблений маневр мінімізував обстріли з боку окупантів. Між Волчеярівкою та Лоскутівкою група майже потрапила до оточення. Проте захисники тримали на позиції танк. Він встиг підбити 3 танки та БТР противника та допоміг захисникам вийти.

Того ж дня росіяни зайшли до Лоскутівки. Після того, як ЗСУ залишили населений пункт, кільце закрилося.

Раніше в ОВА повідомили, що після швидкого захоплення Лисичанська ворогові важче дається кожен наступний кілометр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: