ВАКС відпустив під особисте зобов'язання ексгендиректора «Укрінмашу»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволення клопотання детектива НАБУ про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді застави.
Сергій Слюсаренко

Вищий антикорупційний суд відпустив під особисте зобов'язання колишнього генерального директора державного підприємства «Укрінмаш» Сергія Слюсаренка, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до спроби заволодіти 488 тисячами доларів (11,7 млн грн).

Таке рішення 1 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили суд визначити Слюсаренку майже 4,85 млн грн застави з обов'язками. Однак суд відмовився визначити підозрюваному заставу і відпустив його під особисте зобов'язання.

«У задоволенні клопотання відмовити. Застосувати до підозрюваного (Сергія Слюсаренка – ред.) запобіжний захід у виді особистого зобов'язання. Строк дії ухвали - до 1 жовтня 2022 року включно», – йдеться в рішенні.

Також на ексгендиректора «Укрінмашу» поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними та свідками.

Нагадаємо, 29 липня НАБУ і САП повідомили про підозру ексгендиректору «Укрінмаш» Сергію Слюсаренку, його заступнику, головному спеціалісту департаменту контрактної роботи «Укрінмаш» Владиславу Стороженку та представнику чеської компанії European commercial and industrial company s.r.o Дмитру Сівакову. Їм інкримінують замах на заволодіння 488 тис. дол, які нещодавно залишили заарештованими.

Слідство встановило, що в 2018 році «Укрінмаш» виконував за зовнішньоекономічним контрактом капітальний ремонт авіаційних двигунів АЛ-31Ф та виносних коробок агрегатів до літаків типу Су-27 для потреб ВПС Індонезії на суму 2,8 млн дол. Безпосередньо ремонт здійснював Луцький ремонтний завод «Мотор».

Попри те, що працівники провели передконтрактну роботу та забезпечили укладання контракту, керівництво «Укрінмаш» уклало з приватною компанією агентську угоду, за якою та мала забезпечити підписання такого контракту та супроводжувати його виконання. Однак, як встановило слідство, відповідні послуги фактично не були надані, а акт виконаних робіт підробили. Загалом слідство встановило, що «Укрінмаш» мав перерахувати приватній компанії 488 тис. дол. (11,7 млн грн за курсом НБУ на момент вчинення злочину).

Завдяки своєчасним діям детективів транзакцію заблокували. На всю суму коштів, яку планували безпідставно перерахувати іноземній компанії, ВАКС у 2020 році наклав арешт. Вони й досі перебувають під арештом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: