Сили оборони півдня готуються до активних дій ворога – ЗСУ

Читать на русском
Наразі українські сили оборони півдня готуються до активних дій ворожих військ, повідомила під час телемарафону Наталя Гуменюк.

Наразі українські сили оборони півдня готуються до активних дій ворожих військ.

Про це у п'ятницю, 5 серпня, розповіла під час телемарафону голова об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

За її словами, ворог формує ударні угруповання. Проте ЗСУ тримає на вогневому контролі об'єкти інфраструктури, які є важливими для росіян.

«Ми спостерігаємо, що вони формують ударні угруповання на Криворізькому напрямку, намагаються підтягувати резерви. Але ми продовжуємо тримати вогневий контроль над тими об'єктами окупованої території, які для них є життєво важливими: транспортні артерії, логістичні склади», - розповіла Гуменюк.

Спікер також наголосила, що знищення ЗСУ ворожої техніки та складів з боєприпасами сильно підриває моральний дух загарбників та виснажує їх матеріально.

«Активні дії з боку ворога не виключаються. Тому ми підтримуємо думку щодо евакуації людей, щоб ЗСУ змогли виконати свою роботу. Звичайно, що й ми готуємося до активних дій з боку росіян, і вороги це бачать і готуються. Тому що їм більше нічого не залишається, у них складне становище через проблеми в транспортному сполученні», - сказала Гуменюк.

Також, за її словами, на окупованих територіях продовжується активний партизанський рух. До того ж, ворог не має значних успіхів у підготовці до так званого «референдуму».

Нагадаємо, за словами радника ОП Олексія Арестовича, російські війська стягнули на південь України понад 30 батальйонно-тактичних груп. Таким чином окупанти готуються проводити наступ на Кривий Ріг та Миколаїв.

Також на півдні ЗСУ знищили три склади, чотири С-300 та артилерію росіян.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: