Шмигаль назвав дату старту приватизації в Україні

Читать на русском
Старт приватизації в Україні заплановано на 1 вересня, повідомив Шмигаль. Зокрема, буде оголошено аукціони на елеваторні потужності та комбінати хлібопродуктів.

Приватизація має масово стартувати в Україні з 1 вересня.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Президент України поставив завдання запустити приватизацію з вересня. Для цього Верховною радою прийнято відповідне законодавство, урядом розроблені всі підзаконні нормативні акти. Маємо зробити цей процес максимально швидким», – повідомив глава уряду.

Велика приватизація: які об’єкти не можуть продати і як рік у рік змінюється їхня вартістьЯкі об’єкти вже кілька років поспіль планують продати у межах великої приватизації, але досі не можуть цього зробити, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Мала приватизація, особливо в регіонах, де люди в селах і містечках знають об’єкти, які роками стоять і неефективно використовуються, покликана дати можливість викупити ці приміщення за справедливу ціну та розпочати роботу», – зазначив він.

Окрім того, приватизація дозволить розширити виробництво для аграріїв. Так, на початку вересня буде оголошено аукціони на елеваторні потужності та комбінати хлібопродуктів.

Нагадаємо, 28 липня парламент ухвалив законопроєкт, який дозволить відновити приватизацію державних підприємств.

На інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, які надходження від приватизації щороку закладали до держбюджету та що отримували в результаті.

Також ми збирали обіцянки президента, Кабміну та нардепів щодо продажу держмайна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: