Успішно відбиті ворожі штурми на Краматорському та Бахмутському напрямах – Генштаб

Читать на русском
У середу, 27 липня, ЗСУ успішно відбили ворожі штурми на Краматорському та Бахмутському напрямах.

У середу, 27 липня, ЗСУ успішно відбили ворожі штурми на Краматорському та Бахмутському напрямах. Також українські військові знешкодили групу росіян, котрі намагалися викрити позиції військ.

Про це повідомляє зведення Генерального штабу ЗСУ у Facebook увечері, 27 липня.

На Сіверському напрямку підрозділи росіян обстріляли з артилерії Сеньківку та Хренівку Чернігівської області, а також Прогрес та Бачевськ Сумської області. Ворог залучав для повітряної розвідки розвідувальну авіацію та безпілотник.

На Слобожанському напрямку окупанти ведуть бойові дії з метою утримання зайнятих рубежів та недопущення просування підрозділів ЗСУ. Значну увагу ворог приділяє розвідці з метою викриття системи нашої оборони та виявлення вогневих позицій артилерії.

На Слобожанському напрямку точаться бої, в районі Спірного та Святогірська ЗСУ відбили штурми – ГенштабЗСУ відбили штурми росіян у районах Спірного та природного парку Святі Гори. Штурми в районах Берестового та Семигір'я теж завершилися для окупантів втратами та відступом. Але вони намагаються вести наступ у напрямі Покровського.

На Харківському напрямку росіяни здійснили артилерійські обстріли в районах населених пунктів Харків, Рубіжне, Чугуїв, Цупівка, Борщова, Зрубанка, Іванівка, Руська Лозова, Коробочкіно, Базаліївка, Питомник.

На Слов'янському напрямку задіяли артилерію для обстрілів поблизу Адамівки, Пашково, Долини, Грушувахи, Шевелівки, Вернопілля, Краснопілля, Мазанівки, Нової Дмитрівки та Бражківки.

У районі населеного пункту Пасіка силами розвідувальної групи намагалися викрити позиції українських військ. Безуспішно. Група знешкоджена.

На Донецькому напрямку окупанти штурмовими діями продовжують спроби покращення тактичного становища у напрямах міст Краматорськ та Бахмут.

На Краматорському напрямку росіяни здійснили артилерійські обстріли біля Кривої Луки, Спірного, Григорівки, Виїмки, Сіверська та Дронівки. Завдали авіаційного удару неподалік від Серебрянки. Вели штурмові дії у напрямку Білогорівка – Верхньокам'янське, зазнали втрат і відійшли.

На Бахмутському напрямку загарбники обстріляли з артилерії райони Бахмута, Соледара, Яківлівки, Федорівки, Бахмутського, Покровського, Вершини, Зайцево, Сухої Балки та Веселого. Нанесли авіаудари поблизу Яковлівки та Покровського.

При цьому українські військові відбили ворожі штурми у населеному пункті Берестове та на напрямках Володимирівка – Соледар та Роти – Семигір'я. Противники відійшли із втратами. На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних наступальних дій не вів. Зафіксовано обстріли, зокрема, районів Пісків, Костянтинівки, Авдіївки та Гуляйполя. Противник завдав авіаційних ударів біля Новоандріївки, Кам'янського та Ольговського.

На Південнобузькому напрямку окупанти обороняються і намагаються не допустити просування підрозділів Сил оборони углиб тимчасово захопленої території. Ворог обстріляв із артилерії та танків райони населених пунктів Осокорівка, Токареве, Іванівка, Андріївка, Киселівка, Партизанське, Кавказ, Степова Долина, Котляреве та Поляна. Наніс авіаудари неподалік від Новомиколаївки.

В акваторії Чорного моря корабельне угруповання росіян продовжує виконувати певні завдання щодо прикриття сухопутного угруповання та ізоляції району ведення бойових дій. Наразі поза пунктами базування знаходяться два носії крилатих ракет морського базування типу Калібр.

Окупанти продовжують активно застосовувати заборонені види озброєнь – фосфорні та касетні боєприпаси. Такі та інші порушення законів та звичаїв війни системно фіксуються та документуються для міжнародних кримінальних інститутів. Відповідальність росіян, які залишаться живими, неминуча.

Українські підрозділи продовжують успішне виконання ракетно-артилерійських вогневих завдань на певних напрямках. Ворогу все важче поповнювати втрати, особливо живою силою.

Нагадаємо, сьогодні вранці російські окупанти завдали ракетного удару по п'ятиповерховому житловому будинку в Бахмуті Донецької області.

Також зазначимо, вранці 27 липня російські окупанти обстріляли Харків – Новобаварський та Індустріальний райони. Внаслідок обстрілу Індустріального району було поранено шістьох людей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: