Рф провела невдалі штурмові дії на трьох напрямках – Генштаб

Читать на русском
Російські війська провели невдалі штурмові дії на Краматорському, Бахмутському та Південнобузькому напрямках. У районах Семигір'я та Кодеми зараз тривають бої.

Російські війська провели безуспішні штурмові дії в районі населеного пункту Верхньокам'янське на Краматорському напрямку та в районі Білогірки на Південнобузькому напрямку. На Бахмутському напрямку окупанти зазнали втрат під час розвідки боєм.

Про це йдеться у зведенні Генштабу, опублікованому вранці, 27 липня.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах ситуація істотних змін не зазнала.

На Харківському напрямку ворог здійснював вогневе ураження із застосуванням ствольної та реактивної артилерії зокрема в районах населених пунктів Харків, Чугуїв, Шевелівка, Краснопілля та інших.

Крім того, окупанти зводять через водні перешкоди понтонні переправи у спробах покращити логістичне забезпечення своїх підрозділів.

Україна готується до контрнаступу в Херсонській області, це вимагатиме величезних ресурсів – NYTЗСУ готуються до повернення Херсонської області. Українські чиновники та представники західних розвідок вважають важливим спробувати розпочати контрнаступ, оскільки росіяни зараз перебувають у відносно слабшому становищі.

На Слов'янському напрямку противник здійснював вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Норцівка, Богородичне, Долина, Чепіль, Велика Комишуваха, Адамівка, Мазанівка, Гусарівка та інших.

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Кривої Луки, Закотного, Спірного, Григорівки, Тетянівки та інших населених пунктів. Ворог завдав авіаудару по Серебрянці.

Росіяни вели штурмові дії в районі населеного пункту Верхньокам'янське, але успіху не мали й відійшли.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв цивільну інфраструктуру, зокрема, в районах Бахмута, Білогорівки, Яковлівки, Соледара, Бахмутського, Покровського та Нью-Йорка. Вів стрілецькі бої у районі населеного пункту Соледар – успіху не мав.

Також окупанти провели розвідку боєм біля Семигір'я – зазнали вогневої поразки та втрат і відійшли. У районах Семигір'я та Кодеми продовжуються бойові дії.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог систематично обстрілює цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Піски, Времівка, Красногорівка, Мар’їнка, Карлівка, Опитне, Вугледар, Гуляйполе, Кам’янське та інші.

На Южнобузькому напрямі основні зусилля противник зосереджується недопущення просування наших військ.

Здійснював систематичні обстріли біля Осокорівки, Трудолюбівки, Токаревого, Киселівки, Партизанського, Кавказа, Лозового, Прибузького, Поляни та Лупаревого. Наніс авіаудари біля Любомирівки та Новомиколаївки..

Противник вів штурмові дії у районі Білогірки, успіху не мав, відійшов.

Нагадаємо, Збройні сили України звільнили Лозове та Андріївку на Херсонщині.

Тим часом, президент Володимир Зеленський звернувся до США з проханням максимально прискорити постачання озброєння для української армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: