Окупанти забороняють використовувати запаси крові у лікарнях для маріупольців – радник мера

Читать на русском
У тимчасово окупованому Маріуполі зростає кількість поранених військових рф. Через дефіцит крові у лікарнях, жителям заборонено робити переливання.
promin.cv.ua

У тимчасово окупованому Маріуполі зростає кількість поранених військових рф. Через дефіцит крові у лікарнях, жителям заборонено робити переливання.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Окупанти не дозволяють використовувати залишки/запаси плазми та банку крові через дефіцит та намагання зберегти для лікування поранених окупантів, більшість яких зростає щодня», – йдеться в повідомленні.

Раніше загарбники оголосили про велику потребу всіх груп крові через велику кількість поранених в міській лікарні №2. Саме цю лікарню росіяни використовують в якості шпиталю для своїх поранених.

Стало відомо, скільки окупантів ліквідували українські військові під час битви за МаріупольЗнаючи кількість нових моргів у зруйнованому місті, з'явилася можливість вирахувати кількість ліквідованих одиниць особового складу у окупантів

Наразі медицина в Маріуполі не просто в стані колапсу, її немає навіть в мінімальному розумінні.

«Так, для мешканців міста переливання крові майже недоступне. Кожен випадок, який потребує переливання фактично закінчується смертю пацієнтів», – додав Андрющенко.

Нагадаємо, у Маріуполі окупантам не вистачає в лікарнях понад 60 лікарів, також потрібні медсестри та санітарки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: