Посольство США закликало американців негайно залишити Україну

Читать на русском
Влада США закликала американців негайно залишити Україну, а також не в'їжджати на її територію.
Фото РБК

Влада США закликала американців негайно залишити Україну, а також не в'їжджати на її територію.

Про це йдеться у релізі посольства США в Україні.

«Ситуація з безпекою по всій Україні залишається жорстокою і непередбачуваною через військові атаки росії, активні бойові дії в країні та невизначені умови безпеки. Посольство США закликає громадян США не в'їжджати в Україну, а тих, хто перебуває в Україні, негайно залишити країну, використовуючи приватні варіанти наземного транспорту, якщо це безпечно», - йдеться у повідомленні.

У посольстві просять американців уникати масових зборів та організованих заходів, оскільки вони можуть стати мішенню для російських військових у будь-якій точці України, включаючи західні регіони.

В американському дипломатичному відомстві опублікували інструкцію на випадок ракетного обстрілу:

  • якщо ви чуєте гучний вибух або вмикаються сирени, негайно шукайте укриття. Якщо в будинку чи будівлі, перейдіть на нижній рівень конструкції з найменшою кількістю зовнішніх стін, вікон та отворів;
  • якщо ви перебуваєте на вулиці, негайно шукайте укриття у міцній конструкції; якщо це неможливо, ляжте і закрийте голову руками;
  • майте на увазі, що навіть якщо ракета або дрон, що летить, будуть перехоплені, падаючі уламки становлять значний ризик;
  • після обстрілу тримайтеся подалі від будь-яких уламків та слідкуйте за офіційними вказівками в основних агентствах новин.

«Ситуація з безпекою на всій території України є вкрай нестабільною, і умови можуть погіршитися без попередження. Громадяни США мають зберігати пильність і робити відповідні кроки для підвищення своєї поінформованості про безпеку», - зазначили у посольстві.

Нагадаємо, 8 липня адміністрація Байдена оголосила для України ще один пакет озброєнь на суму 400 млн доларів, включаючи чотири нові системи HIMARS. Від початку вторгнення росії американська сторона вже надала Україні військову допомогу на 7,3 млрд. доларів.

Раніше в Пентагоні підтвердили, що Україні буде надано новий пакет військової допомоги загальною вартістю 820 мільйонів доларів. До його складу увійдуть зенітно-ракетні комплекси, а також боєприпаси для РСЗВ HIMARS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: