Суддя Чернігівського окружного адмінсуду пішов на угоду зі слідством

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала і скерувала до суду обвинувальний акт разом з угодою про визнання винуватості стосовно служителя Феміди, який працює в ЧОАС.
Дмитро Лобан

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно судді Чернігівського окружного адміністративного суду Дмитра Лобана, якому інкримінують одержання неправомірної вигоди. Сам суддя пішов на угоду про визнання винуватості.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 11 липня, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в ухвалі, 30 червня до ВАКС надійшло обвинувальний акт з додатками та угодою про визнання винуватості від 27 червня у кримінальному провадженні за обвинуваченням судді Лобана у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 КК України.

Автоматизованим розподілом було визначено для розгляду справи таку колегію: головуючого Володимира Воронька, суддів Андрія Біцюка та Наталії Мовчан. Підготовче засідання призначили на 18 липня 2022 року на 11:00.

Нагадаємо, 9 листопада 2021 року детектив НАБУ і прокурори САП викрили на одержанні неправомірної вигоди суддю Чернігівського окружного адміністративного суду Дмитра Лобана. Його також затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, тобто одразу після скоєння кримінального правопорушення.

Вже 10 листопада в Офісі генерального прокурора вказану підозри підписали та її вручили прокурори САП за дорученням керівництва ОГП. Як встановило слідство, суддя попросив та одержав неправомірну вигоду за ухвалення рішення в адміністративній справі на користь позивача. Служитель Феміди одержав кошти двома траншами: 7 тисяч доларів авансом, до винесення потрібного рішення, і $13 тис. – за фактом виконаної домовленості.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: