ВАКС продовжив відсторонення підозрюваного голови райсуду на Вінниччині

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку відсторонення від посади підозрюваного судді.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 11 березня строк відсторонення від посади голови Тиврівського районного суду Вінницької області Ігоря Ратушняка, якого НАБУ та САП підозрюють в отриманні неправомірної вигоди.

Таке рішення 11 січня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У зв'язку з наближенням дати завершення дії відсторонення прокурор САП подав клопотання про продовження строку. Суддя клопотання задовольнив.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку відсторонення від адміністративної посади у кримінальному провадженні - задовольнити. Продовжити строк відсторонення підозрюваного (Ігоря Ратушняка – ред.) від посади голови Тиврівського районного суду Вінницької області до 11 березня 2022 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові райсуду. За версією слідства, у серпні 2021 року суддя висловив прохання надати йому через посередника неправомірну вигоду у розмірі 40 тисяч грн за кожний гектар земельної ділянки, що з урахуванням площі землі 3,09 га складає 120 тис. грн (4620 дол. США), за ухвалення рішення щодо визнання права власності на цю земельну частку (пай) за фізичною особою.

Детективами НАБУ спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Вінницькій області ДСР Нацполіції в ході проведення слідчих дій задокументовано два факти передачі коштів – 3 тис. дол. та 1620 дол. До Ратушняка застосували запобіжний захід у вигляді застави з обов'язками.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: