У МОЗ підрахували, скільки медиків загинуло від початку війни

Читать на русском
Від початку повномасштабної війни в Україні було зруйновано 122 медичні установи, офіційно підтверджено загибель 14 та поранення 48 медпрацівників.

Від початку повномасштабної війни в Україні було зруйновано 122 медичні установи, офіційно підтверджено загибель 14 та поранення 48 медпрацівників.

Про це повідомив голова МОЗ Віктор Ляшко під час брифінгу у середу, 6 липня.

«Від початку війни у ​​нас 817 об'єктів закладів охорони здоров'я пошкоджені ворожими снарядами та кулями, можна сказати, що ці лікарні виведені з технологічного процесу, але тим чи іншим чином повернуті для того, щоб рятувати українців та надавати медичну допомогу. 122 установи зруйновані вщент, вони відновленню не підлягають. На їхньому місці треба будувати нові заклади. 14 медичних працівників убито та 48 поранено, це ті медичні працівники, за якими прийшли офіційні дані, і ті працівники, які працювали в цивільних лікарнях», - сказав Ляшко.

Автобус «Госпітальєрів» потрапив у ДТП: загинула військовий медикЕкіпаж автобуса медичної бригади Госпітальєри потрапив у ДТП, загинула військовий медик Австрійка.

За словами чиновника, на відновлення пошкоджених установ до того стану, в якому вони були до початку війни, необхідно 35 млрд 808 млн грн, для відновлення 122 зруйнованих медустанов потрібно 15 млрд 328 млн.

На окупованій території перебуває 469 закладів охорони здоров'я.

Ляшко також зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення було знищено 85 автомобілів екстреної медичної допомоги. Крім того, було пошкоджено 481 аптеку та 43 зруйновано.

Для порівняння, за даними середини червня з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні загинуло 12 цивільних медичних працівників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: