ВАКС зобов'язав привести примусово фігуранта розкрадань в АМПУ

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про здійснення примусового приводу обвинуваченого.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд зобов'язав здійснити примусовий привід одного з обвинувачених у розкраданні понад 247 млн грн державного підприємства «Адміністрація морських портів України».

Таке рішення 17 червня ухвалила колегія суддів ВАКС.

«Клопотання прокурора САП Пономаренка Віталія Павловича – задовольнити. Здійснити привід обвинуваченого у судове засідання, яке відбудеться 19 вересня 2022 року о 14:00 в приміщення ВАКС. Виконання ухвали про здійснення приводу обвинуваченого доручити детективам Національного антикорупційного бюро», – йдеться в рішенні.

Як відомо, САП і НАБУ обвинувачують екс-олову АМПУ Андрія Амеліна, першого заступника АМПУ Юрія Наконечного, ексначальницю відділу закупівель АМПУ Олену Степанову, заступника начальника Одеського філіалу АМПУ Артема Раковича, директора ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» Олексія Буштрука і бенефіціара цього підприємства Олександра Кучера, а також бенефіціара Kleona Trade LLP Андрія Мишка в розкраданні 247 млн грн.

За версією обвинувачення, посадовці ДП «АМПУ» у змові з приватними особами у 2015-2016 роках реалізували схему з розкрадання коштів при державних закупівлях послуг із днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського та Маріупольського морських портів. Зокрема, йдеться про вчинення антиконкурентних дій з метою забезпечення перемоги заздалегідь визначеного учасника конкурсних торгів, а також подальшого завищення вартості виконаних ним робіт. Внаслідок чого державі в особі ДП «АМПУ» завдано збитків на суму 247 млн грн, що підтверджено висновком судово-економічної експертизи та іншими матеріалами кримінального провадження.

Нагадаємо, суд призначив підготовче засідання у справі АМПУ. Пізніше, у підготовчому засіданні зробили двомісячну перерву. Раніше суд залишив арештованими рахунку фірми «Техморгідрострой».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: