Ближче до осені: ЗМІ розповіли про можливі перестановки в уряді

Читать на русском
Поки у верхівці влади не намічаються кадрові перестановки, але якщо війна затягнеться, ближче до осені можливі ротації в уряді.
Слово і діло

Наразі жодних ротацій у верхівці влади не планується. Але якщо воєнний стан буде продовжено і після 23 серпня, ближче до осені можливі перестановки в уряді.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на джерела у провладній команді.

Які кадрові перестановки пережив Кабмін ШмигаляВ уряді Шмигаля вже третій міністр охорони здоров'я та економіки, другий міністр оборони. Яких кадрових змін зазнав Кабмін – на інфографіці.

«Якщо війна затягуватиметься і буде рішення продовжувати воєнний стан після 23 серпня, тоді ротації можливі ближче до осені. Можливо, Свириденко посуне Шмигаля або Шмигаль посуне Свириденко. Можливо, знову пригадають ті претензії, які збиралися до Шкарлета (міністр освіти – ред.) і Лазебної (міністр соцполітики – ред.) перед війною», – розповіло джерело.

Крім того, джерела видання повідомили, що на Банковій накопичилися претензії до голови Служби безпеки України Івана Баканова. Але «це невдоволення залишається лише на словах і не дозріло до того, щоб перетворитися на рішення про відставку».

Також одразу кілька співрозмовників видання констатували, що за час війни похитнулися позиції РНБО та його секретаря Олексія Данілова. Останнім часом він став рідше з'являтися в ефірі телемарафону: джерела у президентській команді пояснюють це його надмірно гострими заявами на тему війни, які дисонують із єдиною лінією влади.

Нагадаємо, остання перестановка у Кабміні відбулася 24 березня. Замість Романа Лещенка міністром аграрної політики та продовольства призначили голову парламентського аграрного комітету Миколу Сольського.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: