Апеляційна палата лишила у ВАКС справу кума ексдиректора ДБР Труби

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і залишила без задоволення заяву про направлення справи кума екскерівника ДБР з ВАКС до іншого суду.

Апеляційна палата залишила у Вищому антикорупційному суді справу за обвинувачення кума колишнього директора Державного бюро розслідувань Романа Труби, ексначальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Ігоря Щербини у шахрайстві та підбуренні до дачі хабаря.

Таке рішення 3 червня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання адвоката Грицишена Костянтина Петровича в інтересах обвинуваченого (Ігоря Щербини – ред.) про направлення кримінального провадження №52019000000001035 від 20.11.2019 р. з Вищого антикорупційного суду до іншого суду залишити без задоволення», – йдеться в ухвалі.

Як відомо, НАБУ затримало Щербину. Пізніше у САП розповіли деталі справи. Його суд взяв під варту з альтернативою 2,11 млн грн застави, ці гроші внесли.

Нагадаємо, слідством встановлено, що Щербина за посередництва підприємця Валентина Шевченка вимагав зі столичного забудовника 150 тисяч доларів неправомірної вигоди начебто для колишнього директора Державного бюро розслідувань Романа Труби за закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням цього органу щодо компанії-забудовника. Шевченко пішов на угоду зі слідством. Суд йому призначив 5 років умовного покарання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: