Суд відпустив Семена Семенченка під домашній арешт

Читать на русском
Київський апеляційний суд змінив Семену Семенченку запобіжний захід. його відпустили під домашній арешт.
Ua.news

Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід Семену Семенченку із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Захисники і начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов просили випустити його під особисте зобовʼязання.

Про це «Бабелю» повідомив прокурор Андрій Синюк.

Адвокати надали суду копії листів Буданова. У листах ішлося, що Семенченко «має високі організаційні якості, успішно діяв як командир підрозділу, керував та безпосередньо організовував оборону населених пунктів та територій», тож «зараз його організаторські здібності принесуть користь країні та обороні».

Буданов зазначив, що Семенченко неодноразово заявляв про бажання взяти участь в обороні держави, а верховний головнокомандувач Володимир Зеленський допускав залучення до оборони держави досвідчених бійців, які перебувають під вартою чи відбувають покарання.

Нагадаємо, 3 грудня СБУ направила до суду обвинувальний акт щодо екснардепа Семенченка.

За інформацією відомства, під час досудового розслідування слідчі спецслужби встановили, що Семен Семенченко та інші організатори створили на території України незаконне збройне формування з організаційною структурою військового типу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: