Рада підтримала ратифікацію Стамбульської конвенції

Читать на русском
Парламент підтримав ратифікацію Стамбульської конвенції про запобігання насильству щодо жінок та домашньому насильству. За проголосували 259 нардепів.
EAST NEWS

Верховна рада підтримала ратифікацію Стамбульської конвенції про запобігання насильству щодо жінок та домашньому насильству.

Як пише нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк, проголосували «за» 259 депутатів, «проти» – 8

Фракція «Слуга народу» дала 193 голоси «за», «Європейська солідарність» – 9, «Батьківщина» – 0, група «Платформа за життя та мир» – 15, група «За майбутнє» – 2, «Довіра» – 13, «Голос» – 10, «Відновлення України» – 12, позафракційні нардепи – 5.

«Ратифікація Конвенції насамперед сприятиме підвищенню політичного іміджу України на міжнародній арені як країни, яка послідовно дотримується взятих на себе зобов'язань у сфері захисту прав людини та основоположних свобод», – йдеться у пояснювальній записці.

У тексті закону йдеться, що «Україна визнає, що метою Конвенції є захист жінок від усіх форм насильства, недопущення, кримінальне переслідування та ліквідація насильства щодо жінок та домашнього насильства, яке скоєно також проти чоловіків та дітей».

Жодне з положень Конвенції, йдеться у законі, не зобов'язує Україну вносити зміни до Сімейного кодексу чи Конституції України, інших законів щодо інститутів шлюбу, сім'ї та усиновлення.

Нагадаємо, ще у травні 2020 року ООН закликала Україну прискорити ратифікацію Стамбульської конвенції.

У січні віцепрем'єр-міністр Ольга Стефанішина сказала, що розраховує на ратифікацію Стамбульської конвенції у 2022 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: