Арестович не виключив нової загрози для Харкова з боку російських військ

Читать на русском
Мова йде не про спробу захопити місто, у російських окупантів не вистачить на це сил, а про нові обстріли міста з боку російської артилерії
Ілюстративне фотоFacebook

Російські окупанти зосередили на лінії зіткнення на півночі Харківської області кілька батальйонно-тактично груп. Таким чином, для Харкова знову виникла загроза - не захоплення, але нових артилерійських обстрілів.

Про це заявив радник офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

«Існує абсолютно реальна загроза Харкову. Річ у тому, що на кордоні в Бєлгородській області зібрана пристойна збірна російська солянка, десь 5-7 БТГ, які будучи введені на цей напрямок, можуть доставити Харкову великі неприємності. Вони не візьмуть місто, але просунутися ближче, поставити місто під загрозу масованих ударів артилерією вони можуть» - сказав він.

Крім того, за словами Арестовича, російські окупанти тримають на цьому напрямку штурмовики та бойові вертольоти.

«Тому Харків знову став прифронтовим містом. Він не особливо переставав ним бути, але був період, коли ми вийшли до кордону, рушили на Печенізьке водосховище, але зараз ми відкотилися, і по Харкову б'ють польовою артилерією, і ця ситуація може погіршитися» - зазначив він.

Нагадаємо, що російські військові не припиняють обстрілювати Харків. 18 червня вночі під обстрілами опинився Київський район. Водночас у Харківській області ЗСУ поступово готуються до контрнаступу.

Крім цього, 18 червня російські окупанти вдарили по Харкову ракетою з комплексу «Іскандер», яка мала так звану теплову пастку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: