Ворог обстріляв Запорізьку область з «Градів», «Смерчів» та авіації

Читать на русском
За добу зафіксовано 21 обстріл позицій підрозділів наших військ уздовж лінії зіткнення з усіх видів озброєння.
Ілюстративне фото

За минулу добу ворог завдав авіаудару по селу Кам’янське в Запорізькій області, також обстріляв села з «Градів» та «Смерчів».

Про це в ранковому зведенні повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

«Основні сили й засоби загарбники продовжують зосереджувати в районі населених пунктів Василівка, Оріхів, Гуляйполе та Велика Новосілка Донецької області. Російські війська продовжують порушувати норми Міжнародного гуманітарного права. Завдали удару по цивільній інфраструктурі та мирних домогосподарствах смт. Залізничного, м. Гуляйполя Пологівського району, с. Кам'янського Василівського району», - йдеться у повідомленні ОВА.

ЗСУ змогли зупинити російські наступальні пориви під Запоріжжям – АрестовичУкраїнське командування уважно стежило за діями окупантів, і напередодні наступу підклало їм неабияку свиню

Як зазначається, по Кам’янському ворог завдав авіаційного удару парою Су-25.

Населені пункти Данилівка і Темерівка противник обстріляв з РСЗВ БМ-21 «Град», а Залізничне - з РСЗВ БМ-30 «Смерч».

Загалом, надійшло 19 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів.

При цьому, за добу зафіксовано 21 обстріл позицій підрозділів наших військ уздовж лінії зіткнення з усіх видів озброєння в районі населених пунктів: Кам’янське, Залізничне, Новоданилівка, Оріхів, Ольгівське, Староукраїнка, Темерівка, Водяне та Першотравневе.

Повідомляється, що військовослужбовці Сил оборони на Запорізькому напрямку продовжують ведення оборонної операції, завдають гідну відповідь ворогу. Протягом минулої доби наші воїни знищили: 19 осіб особового складу противника, сім - поранили; знищили три танки; три БМП; чотири одиниці автомобільної техніки. Крім того, знищено ворожий склад боєприпасів, бліндаж і спостережний пункт ворога.

Нагадаємо, що у неділю вранці, 12 червня, в окупованому росіянами Бердянську пролунали три потужні вибухи, частина міста знеструмлена.

Також нагадаємо, Збройні Сили України за останні два тижні змогли зрушити на південь лінію фронту в Запорізькій області. Просування склало від 5 до 7 кілометрів, це створює передумови для деокупації Мелітополя.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що наступною великомасштабною метою російські окупанти вважають Запоріжжя. Незабаром вони спробують досягти поставленої перед собою мети - захопити обласний центр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: