Мер Миколаєва про ситуацію в місті: повертатися небезпечно, краще виїжджати

Читать на русском
Повертатися до Миколаєва через обстріли російських окупантів поки що небезпечно. Ворог стріляє неприцільно по мирним кварталам.
фото пресслужба мерії Миколаєва

Повертатися до Миколаєва через обстріли російських окупантів поки що небезпечно. Ворог стріляє неприцільно у мирні квартали. Влада рекомендує жителям виїхати з міста.

Про це заявив міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич в інтерв'ю РБК-Україна.

Від початку війни на Миколаївщині загинуло більш ніж 300 осіб – ОВАВід початку повномасштабного вторгнення росії на Миколаївщині загинуло вже більш ніж 300 осіб.

Він розповів, що регулярно спілкується з миколаївцями у соцмережах.

«Якраз учора був ефір. І люди вкотре питали в мене, чи можна повертатися. Я відповідаю: днями було вбито мирних людей, які просто ходили містом, які просто сиділи біля під'їзду. І кожен момент ми всі перебуваємо у небезпеці, бо може прилетіти», - сказав Сенкевич.

За його словами, попередити про такі обстріли не можна, запустити сирену до артобстрілу неможливо. Коли починається розрив снаряда на місці, тоді вже йде попередження про загрозу артобстрілу та подається інформація, щоб усі ховалися в укриття.

«Тому людям повертатися ще небезпечно. Я рекомендую, навпаки, залишати місто. Коли буде безпечно, ми обов'язково людям про це скажемо», - додав Сенкевич.

Він уточнив, що збільшення інтенсивності обстрілів арією рф Миколаєва пов'язане з підтягуванням самохідних артилерійських установок типу «Піон». Їхня дальність пострілу може досягати до 47 кілометрів.

Нагадаємо, війська рф продовжують обстрілювати Миколаївщину, напередодні повідомлялося про поранених.

Мер Миколаєва оприлюднив наслідки обстрілу міста російськими військами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: