На Херсонщині втрачено мобільний зв'язок та інтернет у більшості громад – ОВА

Читать на русском

Відновити мобільний зв'язок та домашній інтернет у більшості громад Херсонської області поки що не вдається.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута у Telegram у середу, 1 червня.

Контратака ЗСУ у Херсонській області зриває плани росії щодо створення оборони та контролю над регіоном – ISWКонтрнаступ ЗСУ у Херсонській області завадить російським військам окопатися та зміцнити контроль над регіоном.

«Нині обстановка у тимчасово окупованій Херсонській області залишається стабільно тяжкою. Відсутній мобільний зв'язок та частково Інтернет на території області, що тимчасово перебуває під окупацією», - написав Лагута.

За його словами, зв'язок із більшістю територіальних громад Херсонщини встановити не вдається.

«Окупанти вживають усіх заходів, щоб закрити для громадян України всі можливі доступи до правдивої інформації. Намагаються підключити Інтернет та мобільний зв'язок через російських провайдерів та операторів», - розповів голова ОВА.

При цьому в громадах, з якими вдалося встановити зв'язок, ситуація змінилася не суттєво: є газо-, водо- та електропостачання, у більшості громад – криза з медикаментами, пальним та продуктами харчування.

Водночас на деокупованих територіях області, у Кочубеївській та Нововоронцовській територіальних громадах, мобільний зв'язок частково є.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що у Херсоні та області, а також на півдні України, російські окупанти глушать мобільний зв'язок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: