Використовуватимуть українські судна: окупанти готують провокації в Чорному морі

Читать на русском
Російські окупанти можуть використовувати захоплений в порту Бердянська український катер типу Гюрза-М для нових провокацій.
Association of Reintegration of Crimea

Російські окупанти можуть використовувати захоплений в порту Бердянська український катер типу «Гюрза-М» для нових провокацій.

Про це попереджає Асоціація реінтеграції Криму.

«Агресор перевів в Чорне море захоплений в порту Бердянську артилерійський катер українських Військово-морських сил типу «Гюрза-М», який у травні був помічений у бухтах Севастополя та біля того ж острова Зміїний. Наразі є повідомлення про спроби використання окупантами радіоапаратури катера «Гюрза-М» для поширення на частотах, призначених для безпеки мореплавства, фейкових «повідомлень», – йдеться в повідомленні.

В Асоціації зауважують, що на південь від острова Зміїний наразі спостерігається постійне скупчення торговельних суден, які прямують у румунських територіальних водах до українських портів на Дунаї – Рені та Ізмаїла. Тому не виключать використання захоплених агресором українських засобів, зокрема, згаданого катера, для прямих провокацій проти торговельних суден третіх країн для інциденту із жертвами або забрудненням морського середовища, із звинуваченням у цьому України.

«Також окупанти можуть організувати напад нібито «українського» катера на допоміжні військово-морські або спеціальні судна Болгарії, Грузії, Румунії або Туреччини чи навіть обстріляти з нього прибережні цивільні об’єкти Болгарії або Румунії», – додали у повідомленні.

Нагадаємо, зараз російські окупанти тримають в Чорному морі тільки п'ять бойових кораблів з угруповання, яке блокує українські порти і загрожує судноплавству. Решта кораблів спішно втекли в укриття на узбережжі окупованого Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: