Західні партнери розібрали літак і гелікоптери, щоб доставити в Україну – ЗМІ

Читать на русском
Військова західна допомога продовжує надходити в Україну з різних країн. Кореспондент американського видання побував в європейському хабі, який займається логістичними питаннями.

Західні партнери продовжують надавати військову допомогу Збройним силам України. Якщо спочатку доставлялася стрілецька зброя та переносні ракетні комплекси, то тепер ідеться про масивні гаубиці або броньований транспорт.

Про це йдеться у статті Foreign Policy.

Зокрема, як вказується у репортажі, команда у Східній Європі допомогла розібрати штурмовик Су-25, а також гелікоптери Мі-17 аби доставити їх в Україну.

«Команда в Східній Європі, пов'язана з Європейським командуванням, допомогла розібрати літак Су-25 «Жаб'яча лапка» радянських часів і гелікоптери Мі-17, щоб їх можна було відправити в Україну», – пише ЗМІ.

У статті також згадується, що українських військових возять по Східній Європі аби навчати користуватися західною технікою. Зокрема, армія Канади навчає українських військових стріляти з американської артилерії. Ймовірно, йдеться про 155-мм гаубиці M777. Британський військовий зазначає, що українці на тренуваннях демонструють цілеспрямованість і не беруть перерви «на чай».

Нагадаємо, 19 травня Сенат Конгресу США схвалив виділення Україні допомоги у розмірі 40 мільярдів доларів. 11 травня законопроект був схвалений Палатою Представників Конгресу.

21 травня Президент Сполучених Штатів Джозеф Байден підписав закон про надання Україні 40 млрд доларів, які будуть спрямовані на військову і гуманітарну підтримку країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: